Beneficiile Vitaminei C pentru ten
Beneficiile Vitaminei C pentru ten
Feb 19, 2019

Vitamina C este ingredientul la care apelam de cele mai multe ori atunci cand suntem raciti sau vrem sa ne fortificam organimul, dar în acelasi timp Vitamina C este un ingredient minune pentru ten, ca solutie topica.

Vitamina C este un ingredient cheie anti-imbatranire, care ajuta la inmubatatirea texturii si luminozitatii tenului. Este unul dintre cei mai puternici antioxidanti, care protejeaza tenul împotriva daunelor provocate de radicalii liberi din mediul inconjurator, stimuland producerea de colagen.

Cititi mai departe pentru a afla cele mai importante lucruri despre beneficiile serumurilor  cu Vitamina C, cand si cum sa le folositi, cu ce alte produse de skincare sa le asociati.

1. Hidrateaza

Magnesium ascorbyl phosphate, unul dintre cele mai importante derivate ale Vitaminei C, are un efect de hidaratare, permitand tenului sa retina mai bine apa.

2. Lumineaza

Vitamina C lupta impotriva hiperpigmentarii care apare atunci cand melanina este produsa in cantitati prea mari in anumite zone ale pielii:  petele cauzate de soare sau de efectele imbatranirii, cicatricile lasate de acnee. In acelasi timp, Vitamina C netezeste suprafata pielii pentru a reduce aspectul tern. Rezultatul? Un ten GLOWY!!

3. Reduce aspectul cearcanelor

Serumurile cu Vitamina C hidrateaza extrem de bine zona de sub ochi, reducand astfel ridurile fine dar si decolorarea asociata cu cearcanele. Majoritatea  serumurilor care contin Vitamina C se pot folosi in siguranta chiar si in aceste zone extrem de fine ale tenului. 

4. Imbunatateste elasticitatea tenului

Vitamina C stimuleaza productia de colagen, strans legata de elasticitatea si fermitatea tenului.

5. Ajuta la vindecarea arsurilor solare si a ranilor.

Pe langa faptul ca minimizeaza roseate pielii, Vitamina C accelereaza producerea de celule noi, ajutand astfel tenul sa se vindece mai rapid.

Cand folosim serumurile cu Vitamina C?

Chiar daca, in general, Vitamina C este bine tolerata de toate tipurile de ten, este bine sa facem intotdeauna un test pe o portiune a pielii, pentru a ne asigura ca nu avem o reactie alergica.

De obicei, vitamina C se aplica o data sau de doua ori pe zi, dupa  cleanser, toner si inainte de crema. Pentru cele mai bune rezultate, ideal ar fi sa folosim serumul cu Vitamina C dimineata, urmat neaparat de un produs cu factor de protectie solara ridicat.

Ce merge si ce nu merge cu vitamina C?

NU : Vitamina C + Retinol

Vitamina C si Retinolul au pH-uri diferite si de aceea nu trebuie combinate ( produsele cu Vitamina C au un pH mai mic de 3.5, pe cand cele cu retinol un pH de 5.5-6. Este recomandat sa folosim Vitamina C dimineata si Retinol seara.

NU : Vitamina C + Acizi (AHA/BHA)

Este recomadat sa folosim produsele care contin aceste ingredient in momente diferite ale zilei, in special pentru tenul uscat/sensibil

  • Vitamina C dimineata si AHA/BHA seara
  • AHA/BHA dimineara si Vitamina  C seara ( dar trebuie sa tinem cont si de faptul ca acizii fac tenul mult mai sensibil la soare)
  • AHA/BHA o seara, Vitamina C urmatoarea

DA : Vitamina C + Vitamina E

Fara nici un dubiu, combinatia dintre Vitamina C si Vitamina E este extraordinara pentru ten. Impreuna, uniformizeaza aspectul pielii, lumineaza si ajuta tenul sa se apere mai bine impotriva radicalilor liberi. Acesti antioxidanti merg foarte bine impreuna, pentru ca Vitamina C actioneaza la suprafata, pe cand Vitamina E este solubila in ulei, deci ajunge in straturile mai profunde ale pielii.

Pentru cele mai bune rezultate, va recomandam:

Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop

Neogen Vita Lightening Serum

Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask

STAY GLOWY!


Leave your comment