Ingrediente esențiale în produsele cosmetice coreene
Ingrediente esențiale în produsele cosmetice coreene
Feb 19, 2019

1. Aloe Vera

Un ingredient perfect pentru tenul sensibil si nelipsit din produsele coreene. Ideal ca produs dupa soare, Aloe Vera calmeaza pielea iritata, o racoreste si previne inrosirea. In plus, datorita continutului mare de apa, are proprietati intense de hidratare. Cu adevarat, un ingredient minune.

Incercati : Benton Aloe Propolis Soothing Gel, Benton Aloe Soothing Mask PackBenton Aloe BHA Skin Toner

2. Centella Asiatica

Cunoscuta si ca Cica sau Tiger Grass, Centella Asiatica este o planta bogata in antioxidanti, vitamina C, vitamina A, vitaminele B1 si B2, niacina si caroten care combinate, lupta impotriva imbatranirii premature, ajuta tenul sa se vindece si ii confera luminozitate. Acidul madecassic joaca un rol foarte improtant in oprirea inflamatiilor si orice produs care contine cica este perfect pentru tenul acneic. Cea mai mare concentratie de antioxidanti se gaseste in frunzele plantei, de aceea majoritatea produselor cosmetice coreene contin extract din frunze de centella asiatica.

Incercati: Neogen Real Cica Pad. Benton Goodbye Redness Centella Mask Pack

3. Mucusul de melc

Mucusul de melc are o multitudine de beneficii pentru piele, de la calmarea pielii iritate, hidratare, pana la estomparea cicatricilor lasate de acnee. Este ingredientul vedeta al industriei K-Beauty, foarte versatil, potrivit pentru toate tipurile de ten si interactioneaza foarte bine cu alte ingrediente.

Pentru ca mucusul de melc este aplicat topic, pentru produsele comsetice sunt folositi doar melci comestibili., cum ar fi melcul Roman (Helix pomatia), sau ruda sa melcul de gradina (Helix aspersa). Furnizorul brandului COSRX foloseste o alta specie comestibila, melcul urias African
(Achatina fulica), crescut in captivitate.

Cum este colectat mucusul de melc? Melcii sunt plasati pe o plasa intr-o camera intunecoasa si izolata fonic si sunt lasati pentru aproximativ 30 minute sa se "plimbe" pe plasa, lasand secretiile in urma lor. Pe tot parcusul acestui proces, melcii nu sunt stresati si nu se aplica nici o presiune asupra lor, pentru ca productia optima de mucus are loc atunci cand melcii sunt odihniti, sanatosi si se simt confortabil in habitatul lor. Dupa ce au trecut cele 30 minute, melcii sunt transferati in "casele" lor  pentru a se odihni si a-si recapta energia. Produsul este apoi colectat, procesat si stabilizat pentru a fi folosit in siguranta in produsele cosmetice.

Incercati : Benton Snail Bee High Content Essence, COSRX Advanced Snail 92 All in One Cream, COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence

4. Vitamina C

Serumurile cu Vitamina C au devenit un must in rutina de ingrijire K-Beauty si chiar o obsesie pentru pasionatii de skincare coreean, datorita proprietatilor de hidratare, iluminare, indepartare a hiperpigmentarii si a cicatricilor lasate de acnee.

Citi mai multe despre beneficiile serumurilor cu Vitamina C pe blogul nostru - Beneficiile Vitaminei C pentru ten

Incercati : Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop, Neogen Vita Lightening Serum


5. Arborele de ceai

Extractul din arbore de ceai este un igredient care se regaseste in multe produse coreene, datorita proprietatilor sale in special pentru tratarea tenului acneic: este antiseptic, antibacterian, antiviral si curata tenul, dezavaluindu-i frumusetea naturala.

Incercati: Klavuu Green Pearlsation Tea Tree Care Mask

Leave your comment